Täyteaineet

Täyteaineilla voidaan korjata joko yksittäisiä ryppyjä, arpia ja uurteita tai jopa kokonaisia alueita, kuten huulten, silmänalusten ja suun ympäristöä. Täyteaineilla voidaan hoitaa myös kasvojen epätasapainoa ja lisätä volyymiä alueille, joista rasvakudos on ikääntymisen yhteydessä vähentynyt. Jokaiseen toimenpiteeseen on oma täyteainetuote, jotka on kehitetty erityisesti kyseisen kasvojen alueen hoitoon. Huulille ja silmänalusille on valittava kevyempi tuote kuin poskipäiden kohottamiseen.

Proderma Oy:ssä käytetään hyaluronihappopohjaisia täyteaineita. Hyaluronihappo on turvallinen, biohajoava ja ihossa luonnostaan esiintyvä kosteuttava aine. Se on ylivoimaisesti yleisin käytössä oleva aine ihon ikämuutosten ja juonteiden täytehoidoissa. Pinnallisilla hyaluronihappopistoksilla voidaan myös tehokkaasti kosteuttaa ihon pintaa.

Toimenpiteessä täyteainetta ruiskutetaan ihon alle. Toimenpide on lähes kivutonja tarvittaessa käsiteltävä alue voidaan myös puuduttaa puudutusvoiteella. Täyteainehoidon yleisiä haittavaikutuksia ovat ohimenevä punoitus ja turvotus pistoskohdassa. Turvotuksen laskettua hoitotulos on valmis. Vakavat haittavaikutukset ja allergiset reaktiot ovat hyvin harvinaisia. Hoidon vaikutus on yksilöllinen ja kestää keskimäärin 6–9 kuukautta. Täydentävän käsittelyn voi tehdä kahden viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta.